Alla inlägg som hittills blivit skapade är 28 stycken, med detta så är det 29 stycken. Lite komiskt med tanke på att guiden är 29 sidor lång... slumpen säger jag bara.

Nu är programmet iaf på goda vägar att bli klart.
Allt som är klart:
  1. Databas-struktur
  2. Ärende programmet
  3. Grafik för ovannämnda
  4. Guide
  5. Kodbibliotek
Det enda som är kvar nu är: 
  1. Administrationssystemet
  2. Installationsprogrammet
  3. Grafik för följande (ovannämnda)
Så nu ska vi koda järnet.
Vet inte hur många gånger jag ska säga det här men nu är det fan klart!!!
Jag har äntligen skrivit klart den 29 sidor långa guiden för hur man använder Miracle (räknar med bak och framsida).

Nu innehåller guiden:

  • Regler och avtal
  • Guide för installation och drift
  • Guide för åter-ställning av skadade filer.
  • Förklaringar om funktioner och möjligheter i programmet
  • Om företaget information
  • Om mig som programmerare
  • Tack brev från mig till mina kompisar, lärare osv.
Guiden är inte perfekt men den är bra!
Förrut har jag enbart visat upp sånt jag redan förbättrat med programmet, men inte fan har jag då visat något som skulle kunna vara liknande en framtidsvision. Allt har handlat om sånt som redan blivit fixat, redan färdigskrivit osv.
Men nu ska jag visa upp några punkter jag just nu jobbar med och försöker lösa.
  1. WPF applikation för inloggning, detta för att den erbjuder en transparent form som tar bort kanter på designen. Detta går ej fixa genom annat än XAML kod, det finns inte i C# Windows Applikation.. enbart i WPF.
  2. När inloggning godkänns startas programmet Miracle Ärendehantering.
  3. Göra koden säkrare och striktare, inte lika slappa och osäkra som nu.
  4. Kolla över nya möjligheter för design på sökfunktion och adminsystemet.
  5. Ny design.

Det stämmer väl när jag säger följande: Det är mycket(!) kvar.
Har jobbat med detta nu sedan tidiga V. 39.. långt innan jul och vi är nu i vecka fem om en dag... detta är ett problem då det inte är långt innan jag ska visa upp mitt projekt och visa prototyper och preliminärt publicera dess beta. 

Alla punkter som är färdiga (kolla i tidigare inlägg) och de ovannämnda är just nu i process och kommer att tas itu med så fort som bara möjligt.
Miracle.

Miracle är menat att vara ett snyggt, enkelt och välgjort program som kan hanteras av såväl nybörjare som professionella. Meningen med programmet är att underlätta ärendehantering och support via skolor, även utan internet.

Konkurrenter till Miracle är alla relaterade produkter inom support, helpdesk och ärendehantering. Exempel på detta är SysAid.

Vision

Miracles vision är att ta bort det avancerade för att förenkla hur program används, fungerar och ser ut. Varför ska ett program vara svårt att använda? Varför inte enbart ta fram det som är viktigt för användaren? 

Vi vill att du som användare ska slippa gå igenom manual efter manual för att lära dig hur man skickar ett ärende, istället har vi fixat allt det där åt dig redan. Allt avancerat tog vi hand om, du får det simpla av oss.
Historia.

Miracles har gått under 2 namn i sedan det uppfanns. Första namnet var: "Zap Mailing Software" (Zap som i att zappa). Detta ändrades pga att jag ansåg att namnet var för tråkigt, oprofessionellt och inte så intresseväckande. Efter att dessa tankar slog mig (ca 2 månader in i projektet) byter Zap namn till SaiC, detta en förkortning för Self aid in C#.  Namnet togs med inspiration från ett tidigare programmeringsprojekt på John Bauer kallat för: Self aid in PHP (SaPHP). Efter att ha tänkt noggrannare så insåg jag hur dumt namnet lät då man inte hjälper sig själv och att namnet avslöjar programmeringsspråket lite för hårt. 

Miracle blev det nya namnet då det väcker inspiration för upptäckt av vad det hela är, inget med programmeringsspråket är och det är stilrent namn.

Utvecklat under

Tidigare nämnt så har programmet anknytningar till Microsoft och Oracle av 2 simpla anledningar. Miracle användar Oracles databashantering för att lagra data, loggar och överföra information till andra delar av klienten. Med hjälp av Microsofts programmeringsspråk C# har jag utvecklat ett grafiskt gränssnitt för allt detta.

Namnförklaring.


Miracles namn är taget med inspiration från Microsoft och Oracle. Mi från Microsoft och Racle från Oracle, tillsammans blir det Miracle.

Ekonomi.

Utgifter: Eftersom programmet är utvecklat av en privatperson och inte har programmerats under en påkostad licens så har inga utgifter för att göra programmet blivit av.

Inkomster: Programmet annonserar eller säljer inte reklam för andra företag eller liknande. Vi har inte heller tagit emot några köpare för licenser eller intresserade köpare av programmets källkod.
Miracle har inte blivit marknadsfört för försäljning och/eller för att sälja mjukvaran till andra företag.

Ägare och ansvariga utvecklare.
Designer och kodare: Fredrik Norrman Larsson.

Programmet är riktat mot användare på stora eller små organisationer, företag (i allmänhet) och skolor.
Miracle uppfanns som ett skolprojekt av Fredrik Norrman Larsson och är fortfarande ägare av såväl program som företaget.
Efter mycket, mycket tid spenderad framför varierande designprogram och programmeringsspråk så har jag äntligen tagit fram en design för Miracle.
.
Efter att ha konstruerat om programmet för att ha ny design och vara kompatibel med den, skrivit manual för funktioner och regler för användande av programmet så har jag äntligen gjort stora framsteg.  Däremot är Miracle långt ifrån klart.
.
En ny uppdatering med nya bilder för designen kommer att komma hit nästa vecka.
Har suttit och kollat igenom internet som tusan efter en snygg font, bra exempel eller bara inspiration, ja.. internet är stort men en karta hade varit bra. Inga förslag hittades men efter att ha rotat på deviantart ett tag hittade jag en snygg font kallad "Evolution" och använde den tillsammans med Calibri för att skapa denna loginskärmen. 

Notera att efter att bilden är inlagd i programmet kommer 2 fält för användarnamn, lösen och en knapp för inloggning att finnas under logotyp och slogan. Detta ska försöka göras så snyggt som bara möjligt.

Loginskärmen innehåller Miracles logotyp och får inte kopieras för personligt bruk och/eller vidarförsäljning eller liknande.

Miracles gamla design var följande:

awesome
Den nya är då denna, lite snyggare och stilrenare. Inte heller lika grå och tråkig som den förra.
Efter att ha gjort om programmet har gamla buggar löst sig med hjälp av nya kunskaper och förbättringar och bytt kod.
Buggar, gamla negativa grejer, globalisering av värden och koder osv (allt nedan är löst).

  1. Problem med uppkoppling mot MySQL
  2. Fylla datatabellen automatiskt med all data som följer den koden angiven
  3. Skapat klasser för ofta förekommande koder inom mysql.
  4. Bytt grafiskt gränssnitt
  5. Nu får man redigera ärenden som redan besvarats.
  6. Snabbare uppdateringar för datagriden.
  7. Mindre lagg i laddningarna
  8. Utloggningsfunktion
  9. Tappa kontakt med databasen, ny timeout satt. 30 sek väntetid max.
  10. Befolkningen av dataträdet, ny kod används för att lägga in data från databasen.
  11. Onödig kod, borttagen eller ersatt med bättre och mer användbar.
  12. Globala värden för snabb konfiguration av programmet.
  13. Metod och klasser för att spara på utrymme.
  14. Designen uppdaterad igen, trevligare miljö att jobba i.
  15. La in en animerad bild i layouten för att göra det en aning roligare.
  16. Layouten begränsad till en minimum och maximum storlek.
  17. Layoutens storlek förändras vid inloggning till större.
  18. Dataträdet förändrar sin storlek beroende på innehåll i dess celler.
  19. Windows formen kan nu minimeras och hamnar i "tray" när den minimeras (till en ikon nere i höger).
    -----När man klickar på ikonen i tray så maximeras fönstret igen.
  20. Byta server, databas, ip adresser, tabeller, inloggningsdata till databasen och liknande enklare med enbart en rad.
  21. Optimerad tid för inläggning av ärenden, beräknad väntetid är uppskattad att vara ca 1-3 sekunder.
  22. Fördröjningstid för att inte stressa servern då vi tar 21. och höjer väntetiden till 8 sekunder.
  23. Direkt uppladdning av ärenden så fort dom blivit inlagda i databasen till hemsidan.
  24. Sökfunktion av ärenden direkt i Miracle och på hemsidan
  25. Regler, manualer för användande, felrapporter och dess betydelse och liknande i en samlad text i 2 olika format, doc och pdf direkt i installationsmappen.
  26. Bytt från lokalt sparad databas till en server inlagd på en preliminär databas på skolans server, där vi nu för tillfället emulerar programmet.
  27. Komponenter som ingår i layouten för ärendesystemet blir kodmässigt rättlagda för att se till att inga felplaceringar av komponenterna blir av när programmet startar.

Awesome! Fjäskat in mig på en FTP server som jag nu sammarbetar med mer eller mindre, lånat ut hårdvara och i utbyte får jag låna servern med admin åtkomst. Detta är super(!)bra för att vi kommer behöva distribuera programmet genom en webbläsare och inte igenom ett mail. Servern ägs av Nissedownloads. Föreslår att ni kollar deras projekt!
.
Hemsidan är strax färdig kodad och designen börjar verkligen förbättras och dessutom ska programmet dessutom gå igenom sin första kontroll för att kolla om den uppfyller de krav som kommer krävas. Ser vi fram emot!
.
Alla filer som finns på hemsidan kommer vara länkade genom FTP och hämta filerna på från deras server och göra det möjligt för er att tanka hem installationen för Miracle. Notera att vid varje installation måste ni uppge skolans licensnyckel för att få tillträde till programmet.

Efter att ha gjort mitt bästa för att göra programmet så bra som möjligt så har jag skrivit en guide för hur man använder programmet nu. Guiden innehåller detaljerad information om hur man steg för steg installerar, loggar in, skickar ärenden, loggar ut, stänger ner och har även inkluderat rekommenderade regler för hur man bör uppföra sig och för hur programmet ska behandlas och dess loggar eller data generellt.
.
Guiden är skriven på svenska och översatt till engelska för att passa både och.
.
Texten är välskriven, rättstavad och grammatiskt rättad för bästa kvalité och är detaljerad för att kunna beskriva hur man använder programmet på bästa sätt.
.
Guiden innehåller 5 olika blad, varav det innehåller: Installationsguide, användningsguide, supportguide samt regler och liknande.
.
Denna guide är skriven för att passa både nybörjare och erfarna.
Eftersom jag ständigt kritiserar mitt program för dess utseende, funktioner och beteende över servrar och lokalt så har jag kommit fram till att ett möte ska planeras med min ansvariga för att mitt arbete ska gå som det ska.
.
Detta är för att jag själv inte kan kritisera det lika seriöst som någon annan som aldrig sett det för kan.
.
Oavsett har mycket grafiskt ändrats och en hel del kodmässigt har förändrats. 2 kodbibliotek föddes med namnen: "MySql.Commands.CS" innehållande alla de MySQL (Oracle) som används i programmet. Samt en fil med namnet: "Standard.Miracle.Codes.CS" som innehåller alla nödvändiga koder och inställningar för att programmet ska funka.
.
Det är inte lämpligt att säga att programmet är klart när jag är den enda som har lyckats få se på programmet.