2011-03-22 00:31

0kommentarer

Efter att ha tänkt igenom, planerat och sedan tänkt lite till så har jag nu lagt upp lite planer för vad som ska fixas, eventuellt läggas till och vad som ska redigeras i programmets nuvarande tillstånd.
Programmer har nu nått uppdatering 1.4.3.213 och är inte långt ifrån redo för att presenteras för sin första visning och kanske sin första release.
Just nu har programmet följande funktioner:

SMTP Notifiering, MySQL dataöverföring, MySQL loginfunktion, licenskontroll för att kolla om användaren jobbar eller tillhör John Bauer gymnaiset, en "homescreen" där användaren kommer spendera tid med att kolla över sin egna historik i användandet av Miracle, redigering av utseendet (tema inställningar), "min profil" där användaren kan kolla över fakta om sin egna användare såsom: license, användarnamn, mail, inställningar, ärende info (utförd av användaren), länkar till guider,regler,inställningar,sökalternativ, en sida med information om Miracle samt en om Utvecklaren av mjukvaran (Miracle), verktyg som kontrollerar och ger lösningar på hur du kan ansluta till Miracle när du saknar uppkoppling mot servern, möjligheten att skaffa medlemskap (om du har licens).
När du skapar ditt konto kommer följande data behövas för att verifiera att du går på John Bauer och för att ge dig den support du kräver ut:
1. Sifferkoden på ditt JB-ID måste skrivas in för att identifiera dig som elev samt för att få återställa eller redigera ditt lösenord i framtiden.
2. Ditt användarnamn som du fick och som används för inloggning på din dator (OSDE******), denna kod hjälper oss även att verifiera vem du är.
3. Lösenord för att skydda din data från andra. Detta är en 11 karaktär lång kod som du endast kommer få se en gång, detta är en slumpad kod och kommer aldrig vara den samma för andra som för dig. Detta i skyddande syfte och för att undvika att din kod listas ut genom din egna personlighet och agerande med andra människor (såsom: namnet på ditt husdjur, efternamn, kända lösenord, personnummer eller annat) detta även för att skydda dig om Miracle vid något tillfälle skulle få ett angrepp från en "hacker".
4. Din skolmail. Detta för att kunna notifiera dig när ditt ärende har blivit besvarat av en administratör, du kommer kunna läsa alla dina ärenden när som helst men med detta kan du veta exakt när det vart besvarat och du slipper kolla igenom programmet med jämna mellanrum för att kolla igenom dina ärendens status.
5. Licensnyckel. Detta är enbart för att ingen utomstående ska kunna skapa en användare och få tillgågng till att använda servern som supportverktyg utan att ha betalat en medlemsavgift.
6. Ditt godkännande kring regler och avtal uppsatta av Miracle. När du godkänner detta så går du med på att du ahr läst igenom, förstått och accepterar dom. Dessa regler är enbart för trivsel och för att du som användare ska känna dig trygg. Självklart kommer svensk lag gå före Miracles regler.
7. Att du godkänner att det enbart är dina uppgifter inskrivna och inte någon annans. Detta för att när användaren väl är skapad kommer den inte tas bort och/eller kunna redigeras från dess ursprungliga data. Om du anger en annan elevs data kommer den eleven bli utan konto.
När man glömt sitt lösenord kommer du behöva gå igenom följande steg:
1. Kontakta en ansvarig administratör till Miracle mjukvaran, detta är då årskurs 3 elever (IT linjen). Dessa kommer ha full åtkomst till att redigera allting.
2. Bestäm tid för ett möte.
3. Presentera dig själv, ange ditt användarnamn samt din sifferkod på John Bauer ID't du fick när du började. Detta kommer ge administratören chans att verifiera vem du är som person och sedan kolla om ditt konto existerar.
4. Administratören kommer nu kolla om ditt konto existerar och ge dig en ny kod. Denna koden bör skrivas ner på ett säkert ställe (i telefonen där ingen annan läser det).
5. Tacka och fortsätt nu ditt användande av Miracles mjukvara.
Vad som kommer komma/fixas i uppdatering: 1.4.3.214
Buggar:
SMTP Notifieringen har små buggar, detta kommer lösas och prövas för att inte fela under användning.
Ärendevyns pop-up felar vid dubbelklick eventen, detta måste fixas för att inte fela vid presentationen eller användning.
Temabugg som uppstod, kan inte välja blåa teman.
Planer:
Skapa presentationsvideon
Fixa ovanstående buggar
Fixade problem i 1.4.3.213:
Mutli-threads för inloggning, minska lagg som uppstår när användaren ska initialiseras.
Smartare verktyg för brist på åtkomst till Miracle, kontrollerar din åtkomst vid fel och ger svar på hur det bör lösas.
Design-integrering av loginpanel till "homescreen".
Tagit bort möjligheten för att byta interval på uppdateringen.
Satt uppdatering till en standard, kan slås av via Miracle > Inställningar > Kryssa ur automatisk uppdatering.
Fixat designproblem med Miracle_MS_List vid inloggning. Förr syntes den inte.
Lagt till sifferkod för att få skapa användaren (JB ID). (MYSQL OCH C# Förändring)
Programmet når nu uppdatering: 1.4.3.214

Kommentera

Publiceras ej